Diagnose - Panorama røntgen, CT scan, RTG, mundkamera etc. Vi har alt udstyr på klinikken i Polen.

DIAGNOSE

Ingen behandling bør starte uden en grundig forundersøgelse. Mange klinikker (i Danmark og i Polen) har ikke udstyret til at lave en grundig forundersøgelse. Vi har derfor investeret i det nyeste udstyr og tilbyder RTG (Bitewings), som et små nærbilleder af en enkelt tand i forbindelse med kontrol, panoramaræntgen (alle tænder på en gang) og CBCT scanning, som er 3D scanning af kæben.  I Danmark har det ind til for få år siden kun været tandlægehøjskolen i København, der havde udstyret, der skal til for at lave en ordentlig forundersøgelse!

En god undersøgelse starter med et panoramarøntgenbillede (CBCT scanning, hvis du ved at du skal have implantater og/eller kæbeopbygning) og ved at tandlægen gennemgår dine tænder. Evt. med mundkamera, så du selv kan følge med og se dine tænder på storskærmen.

Hos Beauty Smile Dental starter vi altid med et panoramarøntgen og en grundig gennemgang af hele tandsættet, herunder din bidefunktion og derefter udarbejder vi en behandlingsplan. Der er ofte flere muligheder og den endelige behandlingsplan afhænger af hvad du ønsker.

MUNDKAMERA

Via mundkameraet kan du selv se dine cariesdannelser, huller, gamle og ødelagte sølvplumper m.m.

RØNTGENBILLEDE (PANORAMA)

For at tandlægen kan vurderer om du skal have rodbehandlinger, kroner eller broer, om dit bid er korrekt (bidefunktionen), herunder se hvordan dine kæbeben har det, hvis du gerne vil have et implantat, skal han/hun have et panoramarøntgenbillede og måske en CBCT scanning.

Det typiske er at tage et panoramabillede, så tandlægen kan se hele dit tandsæt. De små RTG røntgenbilleder anvendes typisk kun til tjek efter rodbehandling eller hvis du kun har fået lavet en tand.

De fleste moderne klinikker har i dag RTG, som er et computerstyret system. Røtgenbillederne sendes direkte til computeren og via denne kan tandlægen forstørre billederne samt nemmere måle og vurdere, hvilke muligheder for behandling du har. Vores er også elektronisk og tandlægen kan arbejde direkte ved de enkelte stole.

CEPHALOMETRI

Er en scanning af hele hovedet/kraniet, som typisk anvedes til personer med bidefunktionsproblemer. Scanniing og fremstilling af en model udføres ofte i forbindelse med tandregulering.

I Stettin tager vi dig med på en speciel klinikken, som løbende opgradere deres specialudstyr (en Cephalometri scannner koster typisk Kr. 100.000,00) og dermed får du altid den bedste scanning. Denne klinik udføre ikke behandlinger, men hjælper alle moderne klinikker. Dette udstyr findes typisk kun på de mest moderne sygehuse, hvor udstyres anvedes i forbindelse med store kæbeoperationer (f.eks. til tandreguleringer, hvor det er nødvendigt at fjerne et stykke af kæben).

CT SCANNING (COMPUTER TOMOGRAPHI) - 3D SCANNING

Skal du have implantater skal du have foretaget en CT scanning (Computer Tomographi). Kirurgen kan efterfølgende se både høje og dybde på dit kæbeben og derigennem vurderer om der er plads til implantatet. På billedet ses også alle dine nerver i kæben. Rammer implantatet under operationen disse nerver risikere du at blive lam i kæben. Udstyret er dyrt, så derfor har det ind til fornylig også kun været på tandlægehøjskolen i Danmark, hvor du kunne få en CT scanning og det er meget dyrt (Kr. 2.500,00). I Polen koster en scanning ca. Kr.  900,00 inkl. kirurgens vurdering.

I Stettin tager vi dig med på en speciel klinikken, som løbende opgradere deres specialudstyr og dermed får du altid den bedste scanning. Denne klinik udføre ikke behandlinger, men hjælper alle moderne klinikker. Dette udstyr findes typisk kun på de mest moderne sygehuse, hvor udstyres anvedes i forbindelse med store kæbeoperationer (f.eks. efter trafikuheld).+45 22 30 42 58